0

К ървава касапница се разигра по време на студенски купон в квартира в центъра на Бургас.

Кървава касапница се разигра по време на студенски купон в квартира в центъра на Бургас.

22-годишно момиче бере душа, след като е било намушкано с кухненски нож в главата от един от гостите - нейн състудент. Девойката е в критично състояние и с опасност за живота. Металното острие е проникнало в черепа в областта на лявото слепоочие. Тя е откарана в бургаската болница, където лекари се борят за живота й.

Момичето е в кома, предстоят серия от тежки черепно-мозъчни операции

казаха запознати. 21-годишният нападател е криминално проявен младеж, който бил сред гостите на купона. Зверството станало пред очите на 27-годишната сестра на пострадалата, която скочила да я спасява. Нападателят започнал да сече с ножа и нея. Причините за двойното нападение засега не са установени. Предполага се, че фирканият до козирката нападател е

поискал секс и е получил категоричен отказ

Кървавата драма се е разиграла в около 5 часа сутринта в понеделник в апартамент на ул. „Хаджи Димитър” в Бургас. Жилището било наето от двете сестри, които са били и домакините на купона. Момичетата са от Бургас, но решили да се отделят от родителите и да заживеят самостоятелно. 

В злополучната нощ те поканили свои състуденти и приятели на парти. Веселбата с много алкохол продължила дълго, а гостите се разотишли малко преди разсъмване. 21-годишният нападател обаче бил много пиян и казал, че не може да върви. Помолил сестрите да остане да нощува в квартирата им и те се съгласили. Двете момичета легнали заедно в едното легло и освободили второто за госта си. Вече били полузаспали, когато гостът скочил, грабнал кухненския нож и ги нападнал в леглото.

По-голямата сестра е получила порезни рани основно по двете ръце

и е освободена за домашно лечение. Въпреки шока и уплахата, тя е успяла да запази самообладание и да повика полиция. В касапницата е пострадал и самия нападател като не е ясно дали се е самонаранил и как. Той също е откаран в УМБАЛ – Бургас с порезна рана на лявата предмишница и след като е получил медицинска помощ, е задържан в Първо Районно управление - Бургас за срок до 24 часа.

От здравното заведение съобщиха, че състоянието на намушканата с нож в главата е тежко и

има нужда от кръводарители

В момента тя е настанена в Отделението по реанимация на УМБАЛ Бургас и ще претърпи поредица от животоспасяващи операции. 

Близките на двете сестри организираха акция по кръводаряване, която започна вчера сутринта.