0

Р омски тартор е стоял начело на мащабен канал за незаконна търговия с цигари от България за Великобритания повече от година. 

С помощта на множество мулета през различни дестинации, включително и чрез самолетни полети до летище Хитроу са били изнесени огромни количества турски и български папироси, съобщиха добре запознати с акцията на ГД БОП на територията на Сливен и региона през последните два дни.

Каналът е бил следен дълго време и акцията била предприета в момента, в който тарторът от Града на стоте войводи си бил у дома. Общо 9 са били задържаните по закона за МВР, срещу четирима наблюдаващият прокурор е поискал оставане в ареста за 72 часа.

Сред задържаните е и собственик на сливенско чийнджбюро, през което печалбата от трафика била изпирана. Иззети са чували с банкноти, като сумата надхвърля 2 млн лв. От МВР споделят, че при пристигането си на Острова и освобождаването на цигарите мулетата се регистрирали там като социално слаби и точели местната система за помощи. Очаквайте подробности.