0

Б ащата на футболиста на ЦСКА Георги Йомов вече е обвиняем. 43-годишният Цецко Йомов е привлечен към наказателна отговорност за извършени хулигански действия и загана за убийство, съобщиха от прокуратурата. 

От там допълват, че в понеделник около 22 часа мъжът е извадил пистолет и го насочил към 36-годишния Иван Петров. След това произвел изстрел в левия му крак. После насочил оръжието към Марио Вълчев и прострелял и него в крака

„Деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост”, поясниха от държавното обвинение. 

Йомов – старши е обвинен и за заплаха с убийство към Иван, като насочил законнно притежаваното му оръжие и му „казал „Ще ти пръсна главата“. 

След случая е образувано досъдебно производство, което е докладвано на Софийска градска прокуратура. В сряда досъдебното производство е пратено от Софийска градска прокуратура по компетентност в Софийска районна прокуратура. До момента  в хода на разследването са разпитани множество свидетели, направен е оглед на местопроизшествието и са извършени претърсвания и изземвания, назначени са експертизи.

С постановление на прокурор за 72 часа е задържан Цецко Йомов, предвид опасността да  извърши друго престъпление .Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

Припомняме, че във вторник сутринта самият футболист беше в полицията за разпит. По-късно в СДВР се предадоха брат му и баща им