0

Т оп готвачът Андре Токев влиза в затвора. Той ще лежи на лек режим в затворническо общежитие за 8,5 месеца, като е сключил споразумение с прокуратурата и то е одобрено от Софийския градски съд. Това потвърдиха източници от Темида пред „Телеграф“.

Потърсен за коментар готвачът беше изключил мобилния си телефон.

Единствено в социалните мрежи преди няколко месеца той изрази дълбоко съжаление за случилото се, като сподели, че случката е била фатална както за неговия живот, така и за този на близките му.

Шеф Токев е получил 10 месеца затвор, от който обаче са приспаднати два месеца домашен арест. Към останалите осем месеца се е добавил и срока от миналата му присъда за същото провинение, която е била с 3-годишен изпитателен срок. Така сметките сочат, че той ще търка наровете за осем месеца и половина. Освен това му се отнема и шофьорската книжка за година и половина.

Наложена му е и глоба от 450 лв. в полза на държавата. Шеф готвачът ще трябва да плати и разноските по делиото срещу него, които възлизат на 553 лв.

Токев беше изловен от полицията в последния ден на октомври миналата година. Той карал кьоркютук пиян по Околовръстното шосе. Спукал първо две от гумите на тузарския мерцедес пикат, а след това и другите две. Започнал да кара по джанти, от които да изхвърчат огън и жупел.

За екшъна с топ готвача се появи и зрелищно видео в социалните мрежи, което буквално го закопа. След кратко преследване с полицията, Токев беше хванат, а пробата с дрегер показа, че е седнал зад волана с 1,9 промила.

След това кръвниият му тест свали показанията на 1,79, но накарая третото изследване от съдебните експерти показа, че в кръвта му е имало над 1,8 промила огнена течност.

След екшъна шеф готвачът преспа 72 часа в ареста, първо в столичното 5 РПУ, след това и на „Г.М.Димитров“. Съдът пък го пусна под гаранция от 3 бона. Както „Телеграф“ първи писа той е направил лупингите с пикапа докато е в изпитателен срок от присъда от 2019 г. Тогава е бил изловен в курорта „Златни пясъци“ също пиян – с 1,6 промила да шпори по улиците. Получил е 3 месеца условно.

БГНЕС

БГНЕС

Темида погали 7 звезди като Токев