0

Щ ракнаха белезниците на трима известни лихвари от Бобов дол, след специализирана полицейска операция за престъпленията, свързани с нерегламентирана банкова дейност. В рамките на операцията са извършени процесуално-следствени действия на 4 адреса, иззети са вещи и голяма сума пари. Задържани са с полицейска заповед трима мъже – на 28, 36 и 38 г.

По информация на "Телеграф" сред задържаните е мъж, известен с прякора си "Трите хикса", който работи в частна охранителна фирма в миньорския град. Няколко часа след ареста му последва наказателна акция срещу автомобила му. Неизвестни лица са подпалили скъпарския му джип БМВ Х5, който е бил паркиран пред блока на охранителя. Колата е напълно изгоряла, въпреки бързата намеса на огнеборците. „Вероятно някой е искал да си отмъсти, че тези хора не си поплюват. Бая семейства са разплакали“, коментира бобовдолец, пожелал анонимност.

Това е поредна акция срещу лихварството в региона. Само преди броени дни в Дупница беше задържан и гардът на Братя Галеви – Апостол Чакалов – Тоци. В ареста попаднаха още двама души от офис за бързи кредити, управляван именно от Тоци. Обвинения срещу групата бяха за лихварство и рекет. Групата на Чакалов е действала основно на територията на Бобовдолско, където местни жители са изнудвани и заплашвани с убийство. Именно след ареста на дясната ръка на Галеви последва втора акция, която вкара в ареста други трима лихвари от Бобов дол.