0

С лед поредица от отлагания по различни причини на 7 март в Стара Загора ще трябва да стартира наказателно дело, по което обвиняема е бивша служителка на търговска банка с клон в миньорския град Раднево, която  за по-малко от две години е успяла да присвои близо половин милион лева от средствата на клиентите.

След поредица от отлагания по различни причини на 7 март в Стара Загора ще трябва да стартира наказателно дело, по което обвиняема е бивша служителка на търговска банка с клон в миньорския град Раднево, която  за по-малко от две години е успяла да присвои близо половин милион лева от средствата на клиентите.

Непринадлежащите и неполагащи и се пари Кица Райчева предоставяла на пълнолетния си син, развиващ в близката Нова Загора частен бизнес, свързан с отглеждане на ездитни коне.

Срещу уволнената веднага след като лъснали сериозните парични липси Райчева е повдигнато обвинение по член 309 ал. 1 от НК:“ Който сам или чрез другиго състави неистински частен документ или преправи съдържанието на частен документ и го употреби, за да докаже, че съществува или не съществува или че е прекратено или изменено някое право или задължение, или някое правно отношение, се наказва за подправка на документ с лишаване от свобода до две години.“.

От момента на установяване на престъпното деяние Райчева е с мярка за неотклонение „домашен арест“. През миналата година, за удовлетворяване вземанията на ощетената от кражбите и документите престъпления банкова институция частни съдии изпълнители обявиха  за публична продан имоти на жената, включително и апартаментът, където изтърпява наложена й мярка за неотклонение.

Заседанието на 7 март  по НОХД 2331/2021 в старозагорския окръжен съд е разпоредително, на него ще стане ясно дали ще се гледа по общия ред или подсъдимата ще склони на съкратена процедура.

Предходният път, на 16 декември м.г. заседанието бе отложено поради невъзможността на обвиняемата да се намери защитник.