0

О ткрит е вторият пастир в село Антон, който полицията издирва от няколко дни, съобщава МВР. По първоначална информация той е бил жестоко пребит, страх го е било да не го убият и затова се е скрил. По разказите на мъжа, нараняванията са нанесени от задържаните двама братя, които са обвинени в тормоз на местните.

В момента пастирът свидетелства срещу тях. След полицейската акция бил убеден от хора в Антон, които знаели къде се крие, че ще бъде защитен й затова сам отишъл в полицията. 

На 9 февруари МВР оповести информация за спецакция в населеното място срещу двама братя и че се издирва още един пастир. След случая в Антон на всички полицейски началници е разпоредено да започнат проверки по места за други подобни случаи. От МВР дори призовават хората, ако имат данни за такива лица, да подадат сигнал.

Припомняме, че досъдебното производство започна след сигнал, постъпил в късните часове на 6 февруари. Било е съобщено за намерен мъж в безпомощно състояние на улица в с. Антон. В последствие за убийството му бяха задържани двама братя. В момента тече специализирана операция по линия на Криминална и Икономическа полиция се провежда на територията на селото. В проверките са включени и екипи на НАП и БАБХ.

По повод разпространени в медийното пространство оплаквания на граждани за упражняван спрямо тях тормоз чрез системни закани и заплахи от двамата задържани мъже от с. Антон и твърденията за осъществен „чадър“ над тях от страна на държавни институции, са предприети детайлни проверки на постъпилите сигнали и жалби и анализ на извършените действия по тях. Мярката на двамата братя от Антон ще се гледа днес следобед в Софийския окръжен съд.