0

Ж естоко убийство на мъж е извършено в софийското село Антон в неделя. Около 22.30 ч. е получен сигнал на тел. 112, че на улица в селото е открит мъж в безпомощно състояние, потвърдиха от Областната дирекция на МВР-София и от пресслужбата на прокуратурата.

На място са изпратени екипи на полицията и Спешна помощ, но медиците само констатират смъртта на мъжа. При извършения оглед по тялото са открити следи от насилие и е образувано досъдебно производство за убийство.

Малко по-късно криминалистите са задържали заподозрян, но все още няма официално оповестени данни за самоличността му. Според Dir.bg, които се позовават на информация от свои източници, арестуваният е крупният местен фермер Дончо Петров. Той е известен като най-големият арендатор на земи в Средногорието, получаващ милиони левове за стопанисването на пасища, съобщи 

Убитият Иван Д. е от Копривщица. Той e на 28 години и е бил пастир на коне, като най-вероятно е работел за Петров. Причините за извършеното престъпление са в процес за изясняване.

От Окръжната прокуратура в София, която води разследването по случая, съобщиха, че жертвата е била пребита до смърт. С постановление на прокурор задържаният е привлечен в качеството на обвиняем.