0

С офийски градски съд разгледа случая с убийството на Алена Щерк. Резултатът - наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“ на Виктор Спига, предаде БГНЕС.

“Съдът, след като изслуша представители на държавното обвинение, защитата и след анализ на събраните по делото доказателства, намира искането на Софийска градска прокуратура за задържане под стража за основателно“, се казва в решението.

От доказателствата стана ясно, че Алена Щерк често е споделяла с близките си притеснения за проявена от негова страна ревност и понякога агресивност.

Според прокуратурата Спига е направил опит да заличи следите си след убийството, тъй като са намерени остатъци от неговата кръв и тази на жертвата в дома му.

Определението на съда не е окончателно, Спига може да обжалва. 

Припомняме, че тя беше намерена мъртва край Радомир, а по тялото и главата й бяха открити следи от удари. Щерк е получила и травма, несъвместима с живота, каза часове след намирането на тялото й заместник градският прокурор Иво Илиев. Тогава в италианския град Асколи Пичено бе задържан бившият й приятел - Виктор Спига.