0

С пипан при опит да изнесе в Турция 21,8 кг кокаин жител на Ямбол  поиска да сключи споразумение с наблюдаващия досъдебното производство прокурор като по този начин максимално намали времето, което ще трябва да прекара зад решетките.

Спипан при опит да изнесе в Турция 21,8 кг кокаин жител на Ямбол  поиска да сключи споразумение с наблюдаващия досъдебното производство прокурор като по този начин максимално намали времето, което ще трябва да прекара зад решетките.

23-годишният Мариан Събев Събев беше задържан около обяд на 16 декември 2020 година на граничен пункт Лесово – Хамзайбели, след като митничарите откриха в караното от него Пежо 407 с белгийска регистрация тузарската дрога.

Кокаинът е бил разпределен в 22 пакета, подредени във фабрична кухина на багажника, над която е бил монтиран допълнителен капак. Наркотикът е бил предназначен за клиент от южната ни съседка, коментираха тогава запознати , според които предполагат, че  курсът е бил контролиран още от тръгването на автомобила от София към границата.Пакетите са били допълнително украсени с лога на хранителни добавки, внос от Колумбия и Филипините.

Първоначално Събев, който има зад гърба си една условна присъда за шофиране след употреба на наркотик и живеещ на квартира в столицата,  твърдял, че не знае откъде се е появила стоката, оценена на над 1, 2 млн лв. След известен престой в килията все пак  решил да сътрудничи и направил признания. Очаква се ако съдът в Ямбол одобри споразумението мулето да получи минимум 10 годишна присъда при първоначален строг режим на изтърпяване. Възможно е да бъде наложена и сериозно парична глоба, чийто размер може да достигне и 100  000 лв.

Заседанието е насрочено за 24 февруари. Събев е с постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ вече близо 15 месеца, за заседанието той ще бъде докаран от Бургас с Ямбол.