0

Р ъката на изнасиленото и запалено 17-годишно момиче от град Цар Калоян е ампутирана до предмишницата в опит да се спаси живота й от медиците в УМБАЛ „Медика“ - Русе. Лекарите отправят призив за кръводаряване на кръв от група А+, за да помогнат на девойката да оцелее. Три обвинения повдигна прокуратурата на 25-годишния рецидивист, който брутално изнасили братовчедка си, опита се да я убие и я запали в собственото й легло.

Момичето е получило овъгляване на лявата ръка и увреждания на белия дроб след поглъщане на газове. В болницата е свикан мултидисциплинарен екип от хирурзи, пластични хирурзи, ортопеди, кардиолози, анестезиолози и други, които се борят за живота му. Пациентката е поставена в медикаментозна кома. Родителите й са дали съгласие да бъде ампутирана лявата й ръка. Тепърва предстои да се направят и редица пластични операции. По-рано от прокуратурата уточниха, че насилникът вече два пъти е осъждан и има рецидив по отношение на престъпления, свързани с изнасилване.

Повторно

През 2016 г. е пратен в затвора, след като е изнасилил майката на потърпевшото момиче. Тогава го осъждат на 2,8 години затвор, но младежът излиза условно предсрочно от затвора за добро поведение. По-предишната му присъда е за посегателство върху собствения му брат, която също е излежал в затвора.

17-годишното момиче е намерено в много тежко състояние от пожарникарите, които са се отзовали на сигнал за пожар в дома й. Той е подаден на спешния 112 около 20.30 часа във вторник. На място огнеборците намират момичето, което лежи на леглото, обгарянията й са около 30%. Отделно по-късно се установява, че са рязани пръстите й. В момента момичето е в болницата в Разград и лекарите се борят за живота й. В много тежко състояние е. Съществува реална опасност за живота й.

Задържане

На брифинг малко по-късно в Главна дирекция "Национална полиция" бяха дадени още подробности по случая от главния секретар на МВР Петър Тодоров, като стана ясно, че и при задържането му извършителят Н.Я. се е опитал да не се подчини на полицията. Задържан е и въпреки опитите да се укрие. Досъдебното производство е образувано на 16 ноември 2021 година и е под надзора и ръководството на Разградската окръжна прокуратура. На 25-годишния мъж са повдигнати обвинения за три престъпления: по чл. 116, ал. 1, т. 6 и т. 12 във връзка с чл. 18, ал. 1 от НК, по чл. 152 от НК и по чл. 330 от НК. От прокуратурата ще внесат в съда и искане за постоянно задържане под стража. Тодоров обясни, че МВР продължава да разследва случая от Цар Калоян, както и този с изчезването и убийството на Евгения Владимирова в София.

.

 .