0

Р ано тази сутрин 14-годишен тинейджър от Благоевград беше намужкан в корема с джобно ножче от 15-годишен негов познат.

Около 04:26 часа е получен сигнал за пострадало 14-годишно момче с прободна рана в областта на корема, съобщават от пресцентъра на ОДМВР Благоевград. През цялата нощ младежът е бил на гости при негов приятел на същата възраст. Те поканили и две момчета на 15 и 17 години, с които се скарали при пристигането им, заради две баскетболни топки, които единият тинейджър хвърлил през прозореца. Момчетата се разотишли, но разпрата продължила и по телефона. Тинейджърите се срещнали в двора на професионалната гимназия по строителство на бул. „Васил Левски“ в Благоевград, където се сбили и 15-годишният нанесъл с джобно ножче прободна рана в областта на корема на 14-годишния си съотборник. Пострадалото момче е настанено за лечение в отделението по хирургия на МБАЛ-Благоевград. Около обяд 14-годишният Васил претърпя спешна операция. Началникът на Хирургично отделение в МБАЛ-Благоевград д-р Димитър Димитров разказа пред журналисти: “При операцията е установено разкъсване на черен дроб и кръвозагуба около 200 мл. Извършена е хемостаза на черния дроб, операцията приключи успешно. Пациентът е настанен в реанимация с временна опасност за живота и остава под активно наблюдение”, заяви д-р Димитров.

Непълнолетните участници в инцидента, както и родителите им са установени. Двамата са били баскетболисти в ученическия отбор и са имали и предишни спречквания.

За случая е уведомена Дирекция „Социално подпомагане“ Благоевград. Образувано е досъдебно производство. Работата по установяване на всички факти и обстоятелства, свързани с инцидента продължава. Възниква въпросът как така родители оставят непълнолетните си деца да купонясват цяла нощ без контрол. Установява се и дали младежите не са били под въздействието на упойващи вещества.