0

85-годишен мъж преби до смърт с бастун 81-годишната си съпруга. Ангел Цекин е задържан часове по-късно за бруталното престъпление, което потресе жителите на видинското село Чупрене. Райна Цекина е издъхнала в страхотни мъки, твърдят хора, присъствали по време на огледа. Възрастното семейство дълги години се грижело за тежко болния си син. Преди няколко месеца обаче той починал.

Следи

Това съсипало възрастните му родители, споделят техните съселяни. Оттогава датират и тежките разправии помежду им. Дядото започнал да посяга към алкохола, а след това пребивал жена си. Мъртвата баба бе открита във вторник. По трупа й имало видими следи от насилие. Криминалисти започнали незабавно разследване по случая и в хода му задържали възрастния съпруг на жертвата. Той е прибран в ареста до 24 часа. От прокуратурата обявиха вече, че ще му удължат срока с постановление до 72 часа. Предстои и да бъде поискано от съда налагане на най-тежката възможна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Жестоко

Ужасяващото убийство потресе жителите на видинското село Чупрене. Около 10 часа във вторник в полицията постъпил сигнал за открит труп на жена в дома й в селото. Пристигналите на адреса полицейски служители установили в стая на къщата безжизненото тяло на 81-годишната стопанка. Членове на оперативната група, извършила оглед на местопроизшествието, разказват, че рядко са се натъквали на такава жестокост. Трупът бил транспортиран за аутопсия във видинската болница.

Пращат в лудница пенсионер, умъртвил жена си

81-годишният мъж, който бе задържан за убийството на 78-годишната си съпруга в село Плачи дол, община Добричка, е настанен за психиатрично лечение, съобщи окръжният прокурор Радослав Бухчев. Пенсионерът бе привлечен като обвиняем, след като в четвъртък неговата снаха се натъкнала на тялото на съпругата му. По информация на близките в последно време възрастният мъж не е бил на себе си заради сина си.