0

Д оведеният брат на 35-годишния бивш футболист Георги Семерджиев, причинил тежката катастрофа на столичния бул. "Черни връх" с две жертви, е задържан за шофиране в пияно състояние и след употреба на наркотици, съобщи БНТ.

Николай Огнянов е доведен около 12.30 часа във Второ районно управление в столицата. Той е бил спрян, след като е шофирал с превишена скорост. Полевият тест е отчел 2,3 промила алкохол, проверката за употребени наркотици също е дала положителен резултат.

По-късно от прокуратурата обявиха, че Огнянов е задържан за 72 часа. След изтичането им, държавното обвинение ще поиска постоянна мярка "задържане под стража".

Заради инцидента, предизвикан от Семерджиев, вчера стартира спецакция на МВР срещу водачите, употребили наркотични вещества, обявена от премиера в оставка Кирил Петков на брифинг в Министерския съвет.

Хванаха неправосподобен шофьор, опитал да офейка от проверка, имал полицейска лампа и радиостанции в колата

Малко по-късно на кръстовището на бул. "България" и ул. "Пушкин" в София е задържан шофьор с невалидна книжка, в колата му са открити полицейска лампа и радиостанции, съобщиха от МВР.

Тони Иванов не е спрял на подадения сигнал за проверка и е опитал да избяга, но е засечен и спрян от полицията. При инспекцията е установено, че е счупено предното стъкло на колата, в лекия автомобил са открити светлинна сигнализация и две радиостанции. По данни на сектор "Видеонаблюдение"-СДВР, снимки от преди дни показват, че автомобилът се е движел с поставена на предното стъкло светлинна сигнализация.

Фейсбук и Нова тв

Проверката е показала, че шофьорската книжка на 40-годишния мъж е изтекла преди една година. Той, заедно с двамата му спътници са задържани за 24 часа и е образувано досъдебно производство.