0

В ъоръженият и много опасен Бейсим Салиф беше заловен от полицаи край кърджалийското село Черноочене. Мъжът е оказал съпротива при ареста и е ранен, но не от полицаи.

Преди да бъде задъаржан той е заплашил с пушка и нож овчар в гората карай Черноочене. Мъжът е успял да се измъкне и се обадил в полицията. Така въоръженият и много опасен беглец е бил локализиран и задържан. Това съобщи главният секретар на МВР Петър Тодоров в Сърница след задържането на беглеца.

Както вече съобщихме екшънът започва в 18,40 след съседска свада. При нея Бейсим Салиф е стрелял по свой съсед Мюмюн Мюмюн. Комшията обаче успял да сграбчи пушката му и да му я отнеме. Тогава Бейсим е извадил нож и е прорязал по ръката съпругата на Мюмюн.

След това взел друга бойна пушка и побягнал в гората. Междувременно полицаи са дошли в Сърница да го арестуват. В тъмнината Салиф е стрелял и по униформените. Така те решили да не рискуват и той е успял да избяга.

Веднага след това около 150 полицаи и жандармеристи са блокирали района на селото. Салиф бил пастир и познавал отлично гората и черните пътища. Така успял да избегне блокадите и да стигне до съседната кърджалийска област.

“Спорът за животните с комшиите продължава от години. Съседите нападнаха брат ми, той се защитаваше. По време на скандала мен ме нямаше. Когато се прибрах той вече беше тръгнал към гората”, каза братът на Бейсим Юсеин.

Юсеин- братът на стрелеца

 Юсеин- братът на стрелеца
Божидар Събев

След задържането си Бейсим е настанен с леки повърхностни рани в болницата в Кърджали. Те обаче не са причинени от последната схватка с полицаи, а преди това. Вероятно от овчаря, който той е нападнал.

Срещу Салиф са повдигнати две обвинения, каза районният прокурор на Хасково Румен Сираков. Едното е за незаконно притежание на оръжия, а другото е за закана за убийство. Второто може да прерастне в опит за убийство, което е много тежко престъпление. Но едва след като се изясни цялостно фактологията, обясни прокурор Сираков.

Съселяните на Бейсим го описаха като луда глава и скандалджия. В безпрецедентната акция взеха участие над 200 полицаи, жандармеристи, снайперисти и барети.

Включиха се следови кучета и ловци, които познават горите край Сърница. Преди около 20 години Салим е бил регистриран за кражби и притежание на взривни вещества без разрешение. Като младеж бягал от казармата и военните го търсели с дни.

Пушката и ножа на обвиняемия

 Пушката и ножа на обвиняемия
МВР