0

51-годишният Георги Енев остава в ареста. Решението е на Софийският градски съд. Според магистратите има достатъчно данни, че погребалният агент е извършвал незаконни погребения на починали хора, чийто роднини са плащали те да бъдат кремирани.

До този момент в гробищния парк на софийското село Клисура са открити 13 тела на хора, които вместо да бъдат кремирани, са незаконно погребани.

Прокуратурата обвини Енев, че получил 1000 лева от близките на единствения идентифициран, но вместо да кремира тялото, го е погребал. Разследващите разполагат и с показанията на работник, който е получавал по 100 лева, за да закопава телата.

Защитата на задържания - адвокат Зоя Венкова - обяви, че върху основния свидетел е оказван натиск, за да се осигурят събраните дотук доказателства.

"Те са събирани от разследващите органи без присъствие на адвокат. Разпитът е така оформен, че аз съм абсолютно сигурна, че не е казвано от него, а е редактиран от разследващите органи. Това по принцип е техен начин на работа. Имайки предвид човека, мога да ви кажа, че написаното не е диктувано от него, но той го е подписал", каза Венкова, цитирана от БНР.