0

М лад наркодилър с тузарско „Ауди А7“ спретна луда гонка с ченгетата във Варна. 23-годишният мъж бил приканен да спре със стоппалка, но вместо да изпълни заповедта, дал яко газ и преследването започнало.

Задържането му станало в хода на акция по линия на „Противодействие на престъпления, свързани с наркотични вещества“.

Екшън

Дилърът бил засечен по ул.“Академик Андрей Сахаров“. За него имало данни, че освен с дрога управлява автомобил и без книжка, тъй като му била отнета за шофиране под влияние на наркотици.

Установено било още, че автомобилът на нарушителя на реда е без задължителната застраховка „Гражданска отговорност“. След предприетите незабавни оперативно-издирвателни действия полицията е установила и задържала младия мъж в близост до управлявания от него автомобил, паркиран в Цветния квартал. При извършения обиск в дома му криминалисти намерили и иззели електронна везна с остатъци от трева, полиетиленови пликчета, съдържащи бяло прахообразно вещество, и пластмасова кутия със същото вещество. Пробите му за алкохол и наркотици са отрицателни. Установено е обаче, че лицето няма книжка и е с влязла присъда за управление на МПС след употреба на наркотични вещества.

Акт

На задържания дилър са съставени акт за предизвиканото ПТП, акт за неподчинение на подаден от контролните органи сигнал за спиране и акт за управление на автомобил, след като е лишен от това му право. Свалени са номерата на превозното средство, с което е извършил нарушенията, и е задържан за срок до 24 часа.