0

Г рупа мъже, извършвала блудствени дейности спрямо непълнолетни, е разбита по време на специализирана операция на територията на столицата и в още няколко области. Арестувани са 21 лица, съобщиха на брифинг от Софийската районна прокуратура.

Полицията разби група, извършвала блудствени действия спрямо непълнолетни. Задържани по случая са 21 души.

"В средата не септември миналата година служители на СДВР установиха информация в няколко сайта за мъже, които се представяли за "ловци на педофили". Те публикували обяви в сайтове за запознанства. Описвали се като непълнолетни и отговаряли на мъже, които се интересували от тях, като си уговарят срещи. Развивали са дейността си от 2020 г.”, каза административният ръководител на СГП Невена Зартова.

„Във всеки един от случаите на срещите се появяват и „ловците“, които правят записи. Благодарение на тези записи ние установихме и голяма част от извършителите, които в последствие бяха задържани“, допълни Зартова.

Тя допълни, че информацията по случая е докладвана от МВР към Софийската градска прокуратура през септември миналата година и тогава е образувано досъдебно производство.

Акцията е извършена в ранните часове на 14 март. Извършени са 30 претърсвания на жилища и моторни превозни средства.„В резултат на нея са задържани 16 лица на територията на СДВР и петима на територията на други областни дирекции. Проведени са и 12 обиска на лица, като на един от адресите са намерени и наркотични вещества. Иззети са веществени доказателства като мобилни телефони, настолни и преносими компютри, фотоапарати, филмови ленти, SD карти, външни харддискове и тефтери със записки“, информираха от полицията.

 Издирват се още четирима, за един от които има данни, че е в чужбина. Задържаните са с повдигнати обвинения. Най-възрастният от тях е на 76 години, а най-младият - на 22. Петима от арестуваните са осъждани, посочват още от държавното обвинение.

МВР

МВР

МВР