0

З агуби се регулярността на срещите, това заяви премиерът Николай Денков пред медиите по повод появилото се напрежение между лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и съпредседателя на ПП Кирил Петков. Те си отправиха задочни критики и обвинения за загубения диалог помежду им.

"През последния период е имало обаждания по телефона, обсъждания, това, което се загуби, е регулярността на срещите, която в известен смисъл помогна да стартира работата на правителството и Народното събрание по начин, който да бъде полезен. Надявам се в най-скоро време да бъде възстановен отново този регулярен диалог", посочи още Денков. 

По думите му предстои да се види как ще стартира парламентът. "Това, което знам със сигурност, е че има много ясен график какви са законите и кога трябва да бъдат приети. Това е обща задача - на парламентарното мнозинство в синхрон с правителството. Вече очаквам всички да си изпълнят задълженията към българските граждани и страната", допълни министър-председателят. ю“Президентът се опитваше да бутне правителството още преди да се сформира”, каза още Денков. “Има единични случаи на осъдени лица за корупция и това не е защото няма корупция в България, а защото правосъдната система и службите не работят достатъчно добре по тази тема”, каза още той.