0

А двокатът на експремиера Бойко Борисов-Менков Менков изнесе горещи подробности за ареста му и спецакцията на МВР.

"Днес е образувано досъдебното производство по сигнал на БОЕЦ. Сигналът е една разпечатка в медиите, в която се твърдят какви ли не неща за г-н Борисов. Разбрах, че първото нещо е разпит на премиерът на Кирил Петков. Това е извършено преди претърсванията", коментира Менков на излизане от ГДНП. 

Той потвърди, че Владислав Горанов също е задържан за 24 часа. „В дома на Севдалина Арнаудова продължава да текат обиски и тя ще бъде задържана за 24 часа“, каза адвокатът.

Юристът бе категоричен, че „никаква Европрокуратура не участва в това“. Българската прокуратура също не била сезирана.

"Борисов и другите две лица ще прекарат нощта в ареста и утре ще разберем какво ще предстои", заяви още Менков и допълни, че в заповедта за задържане на лидера на ГЕРБ пише „изнудване“, но не се спомената кой е бил изнудвал, кога и за какво.

"Аз не разбрах за какво е арестуван г-н Борисов. Пише едни общи неща", заяви Менков.

По непотвърдена информация обаче става дума за жалбите, които прати към Брюксел бившият хазаратен бос Васил Божков-Черепа. Самият той обвини някогашната власт в изнудване.

Ето какво написа във връзка с ареста на Борисов във Фейсбук забегналият в чужбина бизнесмен, който бе обвинен от прокуратурата в ужилване на хазната за стотици милиони левове:

2 години Гешев правеше всичко възможно да отърве съратниците си, след като дадох неоспорими доказателства за най-големият рекет в историята на България .

След сигнала ми и показанията пред Европейската прокуратура от последния месец, днес най-накрая арестуваха Бойко Борисов, Владислав Горанов и Менда Стоянова. Истината винаги излиза наяве.