0

В понеделник бившият премиер Бойко Борисов, който изкара 24 часа в ареста, преди да бъде пуснат без обвинение вчера вечерта, ще сезира прокуратурата срещу министър-председателя Кирил Петков. Това каза адвокатът на Борисов Менко Менков пред bTV. Жалбата ще е за това, че Петков е извършил длъжностно престъпление около ареста му, стана ясно от думите на адвоката.

Според Менков пресконференцията, която Петков и вътрешният министър Бойко Рашков дадоха малко преди полунощ вчера е била "парадоксален начин да представиш пред медиите доказателства за собствената си престъпна дейност". Менков обясни, че разследващите полицаи са независими и дори преките им началници не могат да им дават никакви указания. А по време на брифинга снощи Рашков е казал, че разследващите полицаи чакат на втория етаж в Министерския съвет.

„Европейската прокуратура не се занимава с казуса“, добави още Менков. „Кирил Петков и Бойко Рашков очакват европейската прокуратура да задържи този, който те искат да бъде задържан. Европейските делегирани прокурори нямат правомощия да извършват такива разследвания, това са спекулации и лъжи“, категоричен е адвокатът.