0

О бичаната родна актриса София Бобчева обу обувките на учителя си - непрежалимия Стефан Данаилов. Това се случи в новата постановка на Народния театър, която носи заглавието "Чудесна неделя за Creve Coeur" от Тенеси Уилямс, която премиерата й бе миналата вечер.

Образ

В пиесата Бобчева прави страхотна роля, като се превъплъщава в образа на самотната  Г-ца Софи Глук, която леко полудява след смъртта на единствения й близък човек - майка й. През цялото време момичето обикаля обута с мъжки обувки, които не са никак случайни, а са такива, които Ламбо е носил, докато е бил жив и играл в театъра. „Отидох в гардероба и съвсем случайно дръпнах тези обувки. Когато отдолу прочетох „Стефан Данаилов“, ми стана мило и в същото време бях сигурна, че няма нищо случайно и не пожелах да взема други. Знаех си, че те ще ми донесат късмет“, споделя пред „Телеграф“ София, която е категорична, че Мастера й липсва много.

Параскева Джукелова и Албена Колева.

 Параскева Джукелова и Албена Колева.

Режисура

В постановката участие вземат и невероятните ни актриси Параскева Джукелова, Албена Колева и  Ева Тепавичарова. Те влизат в образите на очарователните и ексцентрични героини в тази едновременно забавна и тъжно-романтична история. Безспорно по време на постановката могат да ви връхлетят най-различни емоции - от сълзи до бурен смях, а смисълът, който оставя в зрителите, е дълбок. "Актрисите вложиха много труд, опитаха се да се "разберат" с характерите на Тенеси Уилямс и от това актьорско сътрудничество се получава един добър резултат", коментира пред БТА режисьорът Здравко Митков.

Албена Колева и София Бобчева.

 Албена Колева и София Бобчева.