0

Е дин мъж паднал от 16-ия етаж. И докато летял надолу, човекът започнал да се моли: „Господи, ако оцелея, ще спра да крада от работата, ще намаля пиенето, ще обръщам повече внимание на децата, ще се прибирам навреме и няма да изневерявам на жена си“. По чудо мъжът се стоварил върху дърво и оцелял. Изправил се, изтупал се, погледнал нагоре и казал: „Колко малко летях, колкото глупости изприказвах“.

В момента, ако заменим летящия от 16-ия етаж с премиера Кирил Петков и поведението му в последно време и това преди парламентарните избори, пак ще се получи вицът. Правителството на промяната дойде с надежда за истинска промяна, с надежда за по-добра България, с надежда, че някой най-накрая ще постави българщината на първо място. Това обаче бе разбито на пух и прах с един призив.

Министър-председателят апелира българите да дарят пари. Дарителството е висша добродетел, с която се спасяват милиони животи.

Но Петков призова заплатата на всеки един от нас да отиде за оръжие, не за болно дете или гладуващ пенсионер, а за ОРЪЖИЕ! Първият в държавата поведе оръжейна кампания и даже се опитва да въвлече народа в нея.

На фона, че събираме капачки за кувьози, а инфлацията изяде заплатите, това е повече от цинично! То е обидно. То кара голяма част от хората да се чувстват бежанци в собствената си страна.

Не знам дали пътят от Харвард до „Дондуков“ 1 е осеян с трудности и предизвикателства, но знам, че полетът на мисълта понякога разбива цялата конструкция на парчета. Някой ще си кажат: „Голяма работа, с кампанията ще се види кой подкрепя войната“. Ако Петков не бе събрал в себе си надеждите на толкова хора, тогава с лекота можеше да кажем: „Какво пък толкова“.

Въртяхме се години наред, въртяхме и отново опираме до едно - търсим кой да постави националния интерес пред чуждопоклонничеството.

Кампанията DMS държава пак е на дневен ред.