0

Н яколко големи пожара избухнаха на територията на страната в понеделник.

Около 15.35 часа е получен сигнал за горящи сухи треви и храсти в карнобатското село Деветинци, съобщиха за „Телеграф“ от Областната дирекция на МВР в Бургас.

Пожарът е избухнал в опасна близост до къщи, като е обхванал три от тях. По информация на кмета на общината Георги Димитров двама души са евакуирани. Предстои да се установи дали третата горяща постройка е обитаема. На мястото са изпратени две пожарни от Карнобат и Айтос, както и два трактора, които разравят пясък с цел да се предотврати разрастването на огъня. 

Иглолистна гора е пламнала между селата Левски и Елщица до Панагюрище. Пламъците са тръгнали от сухи треви и храсти в понеделник сутринта. В късните часове вертолет Ми-8 от авиобаза „Граф Игнатиев“ се е включил в гасенето, обясни пред „Телеграф“ говорителят на ОД на МВР – Пазарджик Мирослав Стоянов. На борда на летателния апарат е и началникът на пожарната в града, който координира гасенето с наземните екипи.

Както вече писахме пожар избухна в гора край пътя Слънчев бряг - Обзор. Движението и в двете посоки е спряно, образували са се огромни опашки

ОД на МВР - Бургас

ОД на МВР - Бургас

ОД на МВР - Пазарджик

ОД на МВР - Пазарджик