0

Л овци от ловно-рибарска дружинка Рибен към сдружението в град Долна Митрополия спасиха живота на самотно живеещ мъж, чиято къща се подпалила.

17-18 души от дружинката тръгнали на лов за фазан. Събрали се на сборния пункт. Секретарят на дружинката Свилен Личев вече привършвал попълването на разрешителното за излета, когато телефонът му започнал да звъни настойчиво.

Горски

Позвъняването било от горския служител Венцислав Атанасов, който по план следвало да извърши проверка на ловния излет на дружината. Придвижвайки се към сборния пункт на ловците, обаче забелязал, че от една от къщите в селото излизали пламъци. Горският веднага позвънил на секретаря на дружинката. Без миг колебание ловците запалили джиповете и тръгнали да спасяват около 40-годишния социално слаб мъж, чиято къща се подпалила.

Въпреки разрастващия се огън първи в къщата се втурнали младите ловци Ивайло Иванов, Свилен Личев, Иво Личев, Петьо Пъшев, Владислав Траянов и Ивайло Димитров.

През прозореца

„Когато отидохме, къщата вече беше започнала да гори. Огледахме откъде можем да влезем и разбихме прозореца към стаята на човека. Влязохме вътре, мъжът беше паднал, дори бе затиснат от една маса, явно се е опитвал да излезе. Беше в полусъзнание, задушен от дима, имаше изгаряния по ръцете и краката, по кръста и гърба. С общи усилия успяхме да го извадим навън“, разказа пред „Телеграф“ Свилен Личев.

Човекът вече е добре, претърпял е операция заради изгарянията. Къщата му обаче е необитаема, защото покривът е изгорял. Сега дружинката обмисля да организира благотворителен лов, на който да се съберат средства за възстановяване на жилището.

Ловците, спасили човека от пламъците (от ляво на дясно): Петьо Пъшев, Ивайло Димитров, Владислав Траянов, Ивайло Иванов, Иво Личев и Свилен Личев (на преден план).