0

И стински екшън се е разиграл в понеделник вечерта на „Капитан Андреево“, съобщиха от полицията.

Малко след 22 часа граничните полицаи са помолени за помощ от началника на митническата смяна. Оказало се, че водач на товарен автомобил „Мерцедес“ отказвал да напусне заетия от него кантар на вход. Той не притежавал разрешително за транзитен превоз и отказал да го плати. Това забавило обработката, съответно и пропускането му.

На мястото пристигнал един от служителите на „Гранична полиция“, който опитал да разговаря и да убеди шофьора да напусне кантара. Той обаче демонстративно затворил прозорците и заключил вратите на камиона.

Наложило се да бъдат изпратени още двама полицаи. Служителите на реда направили нов опит да го убедят, застанали на степенките от двете страни на кабината. В този момент водачът рязко потеглил назад и започнал да набира скорост, заплашвайки живота на униформените.

Единият от служителите на реда му разпоредил да спре, но водачът не изпъл разпореждането. Тогава униформеният произвел изстрел със стоп-патрон и след 20 метра камионът спрял. Няма пострадали при инцидента.

Полицаите са извели водача от кабината. Той е задържан в Гранично полицейско управление – Свиленград.