0

Р айонният съд в Пловдив гледа мярката за неотклонение на Чеченеца, Емили и Тошо Куката по случая с унизителния клип, на който се вижда как момче е водено на каишка и "дресирано" като куче в търговски център в града под тепетата.

На тримата е повдигнато обвинение за "хулиганство, извършено при условията на цинизъм". Ако бъдат признати за виновни, ги грози до 5 години затвор, предаде NOVA.

Тримата бяха докарани в съда при засилено полицейско присъствие и с белезници. На влизане в залата заявиха, че нямат вина за случилото се и момчето само е пожелало да бъде снимано, за да стане известно.

"Казах на момчето, че за мен това е пълна простотия, но то настояваше". Това каза пред съда Куката.

Даниел Руменов Йорданов, по-познат като Емили твърди, че Стоян Карапатанов, вероятно посредникът, убедил младежа да участва във видеото, я е заплаши, че ще я залее с киселина, ще я пребие и изнасили, ако не натопи Куката. Поради тази причина поискала по-лека мярка, писа plovdiv24.bg.

Минути след началото на заседанието защитата поиска 30-минутна почивка, за да се запознае с материалите по делото. От прокуратурата заявиха, че ще искат най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража” и за тримата.

Пред съда стана ясно, че Чеченеца, Тошо Куката и Емили официално са безработни, със средно образование. Двама са осъждани, като Куката – седем пъти в рамките на две години.

В крайна сметка съдът реши, че тримата остават в ареста.

СКАНДАЛ: Емили Тротинетката се гаври с момче със специални потребности! (СНИМКА)

РЕШЕТКИ ЗА ТРИМАТА ИНФЛУЕНСЪРИ: Тошо Куката извади кримидосие като на мутра от 90-те (ВИДЕО)

СЛЕД ГАВРАТА: Чеченеца, Тошо Куката и Емили Тротинетката подложили момчето на психически тормоз