0

В брой 39 на приложението „Златно време” на вестник „Телеграф” в четвъртък, 29 декември, ще откриете:

Няма Нова година без нея. За добро или за лошо – тя оглася пространството. По това време на годината има едно име – на Марая Кери. Тя е това, което е на екрана Маколи Кълкин. Тя е Снежанката на Дядо Коледа. И вероятно и правнуците ни ще слушат нейните коледни песнички, защото традициите повеляват така. На 53 Марая Кери е замръзнала някъде около 30-те. И като външност, и като сценично въздействие. Но не може да не й се отчете откъде е тръгнала и докъде е стигнала. Затова именно тя е главната героиня в брой 39.

Кои са 5-те най-ужасни новогодишни филми? Не, „Сам вкъщи” изобщо не е сред тях. Сервираме на масата на нашите читатели новогодишно (и не само) меню от турския сериал „Почукай на вратата ми”. Специален новогодишен поглед и към любимата екранна двойка Еда Йълдъз и Серкан Болат от сериала. В ролите - Ханде Ерчел и Керем Бюрсин.

Мъничко, червеничко, царя от пътя отбива. Що е то? Тези, които казаха „ягодка“, бъркат. Това са онези, яростно почервенели джуджета, които изскачат от всяка дупка покрай коледните и новогодишните празници. Малки и сладки? Ама друг път. Джуджетата изглеждат по този начин само на новогодишните картички. А фобията към тях си има специално име - ахондроплазиофобия.

Коя е българката Ива Ваня и защо цял Берлин й се покланя – в очерка на Румен Жерев за звездата, която популяризира войнишкия шлагер „Лили Марлен“ и отряза мераците на Гьобелс.

Отново Румен Жерев – този път в рубриката „Ретро спорт”, припомня за футболната легенда Герд Мюлер, с прякор Бомбардировача.

Рубриката „Студени досиета” е ангажирана от Кристи Петрова с историята на Чаения отровител - Греъм Йънг.

И още: - Как да украсим дома в последния момент за новогодишната нощ - Коя е най-новата звезда в TikTok – 19-годишен младеж, който се обяснява в любов на старица. Видеото, с което обявиха, че 76-годишната булка е бременна от него, събра над 70 милиона гледания.

Всичко това - в "Златно време" в четвъртък, 29 декември. Златното приложение за златните читатели на "Телеграф".