0

В тематичния брой 61 на приложението „Златно време” на вестник „Телеграф” на 1 юни ще откриете: На Празника на детето изгрява една от звездите на малкия екран – Берен Гьокйълдъз. Тя е една от най-талантливите миниактриси на Турция, определяна като дете чудо, след като започва да се снима още на пет. Естествена, непринудена, чаровна, забавна – Берен е сред любимките и на българската публика в образите на Ойкю Текин-Гьоктюрк от „Дъщеря ми”, Мелек/Турна от „Майка“ и Айше от „Нашата история“.

От страниците на „Златно време“, както всеки четвъртък, може да разберете подробности и за други любими актьори от турските сериали. Например, защо Пънар Дениз не е тя, когато е гладна. И за какво скърби майката на Джан Яман.

Всички погледи в момента са приковани в политиците с въпроса – ще успеят ли да сглобят и изберат правителство. Вместо да правим прогнози по темата, първоюнски ви предлагаме порция усмивки от старите ленти и ви показваме някои от най-актуалните в момента БГ политици по къси гащи.

И докато сме на тази вълна – каква е съдбата на звездите на Холивуд, проходили в ранна детска възраст в киното.

Припомняме си за любими актьори от „Алф“, „Женени с деца“, „Двама мъже и половина“ и др. И още – футболните идоли като деца. Със снимки и истории на Пеле, Марадона, Кристиано Роналдо и др.

В традиционната и уникална рубрика в „Златно време“ - „В кухнята на...“, в която ви предлагаме рецепти от любими сериали, филми и литературата, днес тематично влизаме в кухнята на известния японски автор на комикси, режисьор и аниматор Хаяо Миядзаки, за да видим – буквално – какво похапва Поньо от скалата край морето, как изглеждат на живо сандвичите от „Лапута: Замъкът на небето“ и др.

Тича ли Маугли сред щрауси и кълве ли зърно – как се адаптират маймунските деца в обществото – в рубриката „Куриози“.

И още: Коя принцеса на Дисни си според зодията ти Любопитни идеи как да превърнем градината в зоопарк с помощта на стари автомобилни гуми Кои детски болести са опасни за възрастните.

Не пропускайте приложението „Златно време” – всеки четвъртък в „Телеграф”. Златно приложение (и приключение) за златните ни читатели