0

К акто всеки четвъртък, приложението „Златно време“ на вестник „Телеграф“ лети към феновете си – нашите любознателни читатели, които искат да научат нещо ново, да си припомнят нещо старо, да разберат какво предстои в любимите им сериали и да се забавляват.

На 30 май в „Златно време“ ще прочетете:

- Каква е разликата между истинския бокс и обикновения бой – разяснението е на легендата в този спорт Рой Джоунс-младши, който през 90-те години на миналия век бе провъзгласен за „Боец на десетилетието“. Именно затова този 55-годишен мъж в разцвета на силите е в рубриката „Ретро спорт“.

- За кого е искал да се ожени Кирил Преславски и кой и защо е попречил на сватбата с любовта на живота му – историята е прелюбопитна.

- Как комунисти налагат цензура на Ботевата щерка и защо е проявявала ласкаво отношение към Фердинанд.

- Кой е най-възрастният ковач у нас и как укротява желязото.

- „Обича ме, не ме обича...“ - късаме листенцата на маргаритката заедно с Тюркян и Сомер от сериала „Три сестри“. Скоро двамата ще бъдат щастливо разведени, но ще потвърдят правилото, че има живот и след развода. Спираме се и на образите на любовниците, родили по едно извънбрачно дете на богаташите Корман, които смятат, че луксът им се полага и непрекъснато имат нови и нови претенции.

- В уникалната рубрика в приложение „Златно време“ - „В кухнята на...“, в която ви представяме рецепти и кулинарни шедьоври от големия и малкия екран, този път се спираме на един искрящ филм в това отношение - „Страсти в кухнята“.

- Кои са най-известните и най-пакостливи призраци?

- Как да разберем какво ще е времето – котките ни са чудесни синоптици?

- Кои приложения на телефона ни помагат да разпознаваме китки от цял свят?