0

О бичате ли фентъзи? Очаквате ли втория сезон на сериала „Домът на дракона“ с нетърпение? Ако още тръпнете при мисълта как драконът Врагар отхапа главата на себеподобен и уби сина на принцеса Ренира, ще ви заинтригуваме още повече – с новината, че българин стои зад най-големия и страховито красив звяр.

На сериала са посветени и страниците за актрисата, която изигра пораснала принцеса Ранира – Ема Д'Арси. За нея е желателно да говорите като за него. Или за те. Актрисата, която може да е изпълнила ролята на живота си и никога повече да не повтори този грандиозен успех, който постигна покрай фентъзи сериала, се афишира като представителка на небинарния пол.

Ще видите как е изглеждала като тийнейджърка и как изглежда сега – с неустановен пол. Може би ще ви е трудно да разпознаете в нея героинята от сериала, която прелъсти първо оръженосеца си, а после и чичо си. Или пък той нея.

И още един нюанс от сериала – в уникалната рубрика „В кухнята на...“ на приложението „Златно време“, което разгръщате всеки четвъртък с любимия вестник „Телеграф“.

В тази рубрика ви представяме любопитни и атрактивни рецепти от филми и сериали. И този път ще ви подсладим с карамелени портокалови кръгчета, каквито похапна Ренира, преди да се види с чичо си Деймон. Който после й стана любовник и съпруг.

Представяме ви и втората част от историята на най-великите любовни романи, появили се на екран. Миналата седмица ви поставихме с леко намигане задача да помислите кой сериал ни караше да плачем по време на соца. Не е един, но ще се съгласите, че „Птиците умират сами“ ни трогваше дълбоко.

Точно като сонетите на Шекспир. Ще откриете и нещо за него в приложението.

В рубриката „Ретро спорт“ принцове и князе яздят величествено коне и се съревновават с простолюдието – част първа от любопитното четиво.

Проф. Радостина Александрова от БАН разказва историята на тютюна – ще се пристрастите към четивото, но не го правете с никотина.

Коя е първата изборна кампания у нас – ретро разказ на Боян Драганов

И още:

Как Макрон и Байдън венчаха столетници

Как плевенчанин мъкне трупа на Мусолини из България

Не пропускайте приложението „Златно време” – всеки четвъртък, само в „Телеграф”. Златно приложение (и приключение) за златните ни читатели!