0

О коло 20 лв. ще излезе тази година студентският празник в Родопите, показа проучване на „Телеграф“.

Сред най-предпочитаните оферти от младежите тази година са нощувките във вили край Смолян.

 Най-евтините предложения са за наем на цели къщи с лимит между 12 и 14 туристи. Цената е между 20 и 25 лв. на човек. 

Вечеря

Отделно трябва да се предвидят финанси за празничната вечеря, като стойността й е в зависимост от това дали студентите предпочитат те да си носят храна и напитки отвън, или да си поръчат да им сготвят на място.

„Планирали сме да си наемем 2 двойни стаи в къща в родопското село Смилян и да си поръчаме от механата на място традиционни местни ястия като смилянски фасул и пататник“, разказа Ива, която е студентка в Софийския университет. 

Парти

Най-много са офертите за студентския празник в Банско. Там цените тръгват от 25-30 лв. само за нощувка и стигат до 150 лв. за пакетите.

В тях влизат по две нощувки в 4-звезден лукс, закуски и празнична вечеря на 8 декември с DJ. В Сандански цените са подобни.

За двудневен престой с безплатна дискотека, тържествено меню и напитки без ограничение до полунощ трябва да платите 130 лв.

В пакетите и в двата курорта са включени още ползването на топли външни и вътрешни басейни към хотелите, джакузи, сауна и др.

В повечето оферти влиза и безплатно ползване на паркинг.

Чужбина

Сред топофертите за чужбина са предложенията за двудневна екскурзия до Сърбия.

За 8 декември в Димитровград например трябва да се бръкнете със 155 лв. на човек.

В цената влиза нощувка със закуска, вечеря с жива музика в ресторанта на хотела, богато меню и сръбски алкохол и безалкохолни без ограничения.

Транспортът е с автобус, а програмата се провежда с екскурзовод на български език.