0

С тари катерушки от район "Изгрев" ще участват в тазгодишното Венецианско биенале, като основен акцент в българската арт инсталация, съобщава на страницата си във Фейсбук д-р Делян Георгиев, кмет на района. 

Съоръженията за игра отпреди повече от петдесет години, които се намират до бл. 56 в ж.к. "Дианабад", ще бъдат демонтирани, реставрирани и изпратени във Венеция, за да участват в най-стария и престижен форум да съвременно изкуство в света. След приключване на изложението, металните конструкции ще бъдат върнати на местата си. Ползването им от българския творчески колектив става с изричното разрешение на нашата община, уточнява кметът Георгиев.

Район "Изгрев" е известен със своите хора на културата, науката и изкуството, които придават допълнителен дух и колорит на кварталите ни. От години районната администрация има отношение към нашите съкварталци, създаващи изкуство, посочва районният кмет. Той добавя, че продължавайки традициите и в този мандат, район "Изгрев" активно подпомага и подкрепя различните творчески изяви на културните дейци.

Нов скандал с биеналето във Венеция: Пращаме снимки на разрушени училища. Не е изкуство, това е духовно падение, каза Вежди Рашидов

В петдесет и деветото издание на Венецианското биенале на изкуствата участваха 80 държави със свои национални павилиони. За основната изложба на биеналето бяха поканени 213 художници от 58 страни и бяха подредени над 1500 творби.