0

У ченици в бургаска гимназия пият алкохол в час. Стигнало се дотам, че пияна 10-класничка колабирала в тоалетната на школото. Скандалната ситуация се разиграла в понеделник. Наложило се класната й ръководителка да извика охраната и заедно с други ученици да изкъртят вратата, за да извадят момичето, пише Флагман.бг.

Родители твърдят, че в алкохолния купон се включили 7-8 ученици. Към този момент те не са информирани дали сред тях са и техните деца. Научили за случката от снимки, които възпитаници на училището са качили в социалните мрежи.

На един от кадрите се вижда как 16-годишен младеж долива водка в кенче от „Фанта”. До него на чина седи къдрокосо момиче – не в униформа, а само по потник и сутиен. В подобен външен вид са и останалите ѝ съученички.

От разказа на родителите, сглобен от чутото вкъщи, излиза, че една от ученичките е донесла бутилка водка и бутилка мента. Извадила и чашки. Казала, че има повод, без да уточнява какъв и в почерпката са се включили неколцина от класа. Те си направили коктейли и си ги пиели от чиновете. Разпивката е започнала след голямото междучасие, когато е започнал часът по изобразително изкуство в понеделник следобед и е продължила в часа по география, когато се установило, че една от ученичките не се връща дълго време от тоалетните. Именно тогава е настанала паниката с издирването ѝ и намирането ѝ в заключената училищна тоалетна.

Сигнал до тел. 112 не е подаван. Класната на колабиралата ученичка се обадила на родителите й да си я приберат и предупредила класа да си мълчат и да изтрият снимките от мрежата.

„Настояваме незабавно директорката, председателят на Обществения съвет на училището Радослава Йовчева и председателят на Училищното настоятелство инж. Димитър Черкезов да ни свикат и да покажат видео от камерите, за да видим дали и нашите деца не са част от очевидно ежедневно случващото се в училището. Това не бива да остава скрито, защото изпращаме децата тук да усвояват уроци, а не да привикват към алкохола”, казаха разстроени родители.

Флагман