0

П олицейска операция срещу битовата и конвенционалната престъпност започна в Разлог. В нея участие ще вземат МВР, БАБХ, РДГ, обяви директорът на ОД на полицията в Благоевград комисар Георги Кандев.

Той посочи, че акцията стартира именно от там, тъй като има спекулация с цените на дървата за огрев.

„Акцент в операцията ще са дърводобивни и дъвопреработвателни обекти, търговски обекти, в които се предлагат акцизни стоки. От страна на МВР ще участват 45 служители на МВР и 10 служители на жандармерията, служители на ОДМВР и служители на РУ – Разлог. От НАП има 8 проверяващи, от БАБХ – 4, и от РДГ – 8 души. Проверяват се 24 обекта в момента – фирми и магазини, където е възможно да има така наречените „тефтери с версии“. Има открити в един от магазините акцизни стоки без бандерол. Има задържан от Разлог,“ добави Кандев, цитиран от БГНЕС.

„Има проверки и във фирмите за производство на пелети. Служители на МВР разпитват граждани дали някой не ги е задължил да гласуват, срещу определено количество дърва. Акцията протича в Разлог, Белица и Якоруда. Навсякъде ще продължи операцията в продължение на седмица в цялата област. „Гласувайте за еди кого си и ще получите дърва“, е схемата, която действа. Проверява се всеки, за когото има сигнал за незаконна дейност. Има два случая на телефонни измами по схема за закупуване на дърва с предплащане”, посочи още Кандев.