0

И стинско бедствие се разрази в Северна Италия. Торнадо се разрази в различни райони. В Тоскана лошото време взе две жертви. Те са били ударени от паднали дървета по време на буря.

В „окото на бурята е попаднал и българският международен шофьор Едуард Ненков.

„Като по филмите беше. Стана много тъмно като в 11 часа вечерта, чух 3 пъти сирени. След това от небето това чудо го видях, започна силен вятър, адски силен дъжд и гръмотевици. като гръмнеше целия бус се тресеше. И след това хората започнаха да затварят всичко ", разказа той пред „Телеграф“.

„Вятърът беше доста силен, паднали дървета, конуси и други неща по улиците. Всичко беше отнесено, каравани също“, допълни шофьорът.

Ненков сподели, че след като бурята е преминала се чули сирените на полицията и започнали да преминават хеликоптери.

Международният шофьор е трябвало да натовари микробуса си в Толмезо и да се върне в България. Когато бедствието се развило обаче, той се паникьосал, защото хората започнали да затварят всичко. По това време към Наполи пътувал друг негов колега, до дали и той е попаднал в обсега на торнадото.

„От италианците има какво да се научи - че няма значение от къде си. Винаги биха помогнали", категоричен е Ненков.

По информация на местни медии поривите на вятъра в някои части на страната са били със скорост над 140 километра в час. До този момент са извършени 150 акции по спасяване на закъсали шофьори, има паднали дървета и откъснати покриви. Местните синоптици предупреждават, че опасното време ще продължи още 36 часа.