0

М инистри, политици, общественици и популярни лица от хайлайфа се събраха на традиционния прием при президента по случай 24 май. 

Домакини на бала бяха държавният глава Румен Радев и неговата съпруга Десислава. 

На партито в Националния исторически музей първата дама блесна в елегантен бял костюм, който съчета с чанта и обувки на ток в цвят бордо. 

Интересен кадър пък привлече вниманието на по-наблюдателните - главният прокурор Иван Гешев, който се намира в центъра на серия от скандали, се движеше рамо до рамо със светския лъв Евгени Минчев по време на официалното събитие. 

Прием на президента Румен Радев по случай 24 май
прием 24 май прием 24 май прием 24 май
15

Бъдещият премиер Николай Денков пък се щракна в компанията на учители, които бяха специални гости на тържеството по случай празника на българската азбука. 

"За мен е чест и огромно удоволствие отново да бъда домакин на приема по случай този най-светъл и съкровен за всеки българин празник – 24 май, защото културата, просветата и духовността са дълбоко вградени в нашата държавност и идентичност", заяви президентът.

"Радвам се, че и сред нас са стотици учители, от които започва пътя към познанието на всеки един от нас", посочи той. И изрази благодарност, че съхраняват една вековна култура и я обогатяват с таланта си, за това, че със слово и дело градят бъдещето на България. "Поклон пред вашите усилия. Силно вярвам, че ще получавате още по-голяма подкрепа от всички институции, чиито ръководители днес са сред нас", каза още Радев.