0

О ператорът Николай Найденов увисна „като на кино“ на въжета от 30-метров кран в централната зона на Шумен. Определението „като на кино“ в случая не е много коректно, защото беше точно на кино по време на заснемане на най-новия филм на Стефан Командарев с работно заглавие „Ало“, разказващ през темата за ало-измамниците за живота на възрастните хора у нас.

Самият Командарев качи кадри от снимките, на които операторът виси на въжета, спуснат от кран, и предизвика любопитството на незапознатата с операторските техники и режисьорските решения публика.

„Спуснахме го с 30-метров кран, за да заснемем една от сцените на височината на третия етаж на жилищен блок, но на този етап не можем да ви кажем подробности за сцената, ще я разпознаете по време на премиерата. Сцената се получи лесно, най-важното е, че кадрите, които направи операторът Николай Найденов, бяха успешни и всичко беше безопасно, както и да изглежда отстрани“ – разказаха за „Телеграф“ участници в продукцията. За екипа техничното решение било по-скоро рутина, по-важно било да се осигури влизането на крана в зоната, от която трябва да бъдат направени снимките и едновременно с това избягването му от кадрите.

Снимките на „Ало“ започнаха миналата седмица и засега вървят успешно, не са спирали нито ден. Лентата е голямото завръщане на големия екран след 30-годишно отсъствие на кинозвездата Ели Скорчева, която играе пенсионирана учителка, станала жертва на телефонни измамници, които й прибират спестяванията, трупани, за да направи паметник на покойния си съпруг.