0

Р едица политици с коментари за решението на лидера на „Има такъв народ“ Слави Трифонов да изтегли министрите си от кабинета и партията да напусне коалицията.

Един от първите реагирали е евродепутатът Ангел Джамбазки.

„Трифонов слагал край на агонията. Видимо плъховете напускат потъващия кораб на това провалено, нелепо и антибългарско управление. Оправданието е, че бягат заради националното предателство на министър-председателя по темата „#Македония“. Но за това предателство ние предупреждаваме отдавна.

То е ясно и известно и не може да бъде оправдание. Вероятно истинската причина се крие в „разделянето“ на милиардите левове, които тези разбойници крадат от държавния бюджет?! Неслучайно скандалът се случва днес след отказа на Кокорчо да даде нови милиони на министерство на ИТН, за което под сурдинка се твърди, че е на ДПС”, коментира той.

“Влакът за Канада заминава на първи челен коловоз. Продават се само еднопосочни билети. Фалиралата авиолиния "София-Скопие" е с нов еднопосочен маршрут – "София-Торонто". Изпращането на пътниците ще е с духова музика и “Ку - Ку Бенд””, шеговито написа анализаторът и бивш депутат Велизар Енчев.

“Корабът потъва и мишките се разбягаха. Безпринципната коалиция, разминаването с дневния ред на обикновените хора, влизането в спиралата на огромен дълг, двойният стандарт на премиера към Северна Македония и безразсъдно пилеене на парите на данъкоплатците от ПП, БСП, ИТН и ДБ, без да подпомогнат домакинствата и фирмите, са причина за разпада на обречената коалиция. Тя е изчерпана. Трябва да дойдат опитни и отговорни хора. Стига експерименти с народа и неадекватност!

И разследване за всичко, което надробиха само за 180 дни. С години ще оправяме негативните последици”, заяви Мая Манолова.