0

3 лева ще е глобата, ако не валидираш транспортната си карта в рейса или трамвая. Санкцията съществуваше и досега, но контрольорите не глобяваха. С влизането на новата тарифна политика на Столичната община обаче вероятно и това ще се следи. 

Промените в тарифите на билетите и картите в градския транспорт на София са качени за обществено обсъждане на сайта на Столичната община. Срокът за мнения и предложения е 17 юли. Новата тарифа ще влезе в сила, когато общинските съветници я одобрят след лятната им ваканция.

Електронните билети за еднократно пътуване ще са 1,60 лв. и ще могат да се ползват с прекачване за 30 мин. Час пътуване ще струва 2,20 лв. Хартиен билет за 2 лв. ще може да се купи от шофьора. Махат се 10-те талона и картите за една линия с идеята хората да купуват дългосрочни превозни документи. Едномесечната карта за цялата мрежа остава 50 лева, но анонимната ще е 70 лв. Едногодишната за 365 лв. пък ще може да се плаща на три вноски. Обмисля се и карта за младежи до 26 г., която ще е 200 лв. за една година.