0

Р усия затвори небето си за полети на български, полски и чешки компании, съобщиха от пресслужбата на Федералната агенция за въздушен транспорт, цитирани от ТАСС.

„Поради недружелюбни решения на авиационните власти на България, Полша и Чешката република, от 26 февруари 2022 г., от 15:00 ч. московско време, въздушните превозвачи на тези държави и/или регистрирани в тях подлежат на ограничения за полети до точки на територията на Руската федерация, включително транзитни полети през въздушното пространство на Руската федерация“, се казва в съобщението.

От агенцията поясниха, че решението е взето в съответствие с международното право.

„Полети от тези страни могат да се извършват само със специално разрешение, издадено от Федералната агенция за въздушен транспорт или руското външно министерство“, допълват от пресслужбата на институцията.

Както вече ви информирахме, България затвори небето си за руски самолети от полунощ днес. По-рано това направиха Чехия, Полша и Великобритания. Русия въведе ответни мерки: затвори небето за британски самолети, включително забрани транзита над Руската федерация.