0

И скате ли да смените колата си, да отидете на пътуване или просто планирате развлечения със семейството? Тогава вземете пари назаем онлайн с изгодни условия! Получаването на изгоден кредит онлайн ви спестява време, излишно чакане в офиси, а в същото време е изключително лесно и удобно. За да спестите пари, следвайте съветите на Cashio.bg за изгоден и бърз потребителски кредит.

Какво представлява потребителският кредит?

Потребителският кредит е способността да се плаща за артикули с кредит вместо с пари, което обикновено означава заемане на пари и връщането им за определен период от време. Вземането на заем може да предложи много възможности, независимо дали става дума за възможността да закупите жилище или да се сдобиете с допълнителни придобивки. Кредиторите ще разгледат вашата кредитна история, за да преценят дали да ви предложат кредит, а способността ви да управлявате отговорно своите сметки ще бъде най-важната част от това решение.

Съвети за изгоден потребителски кредит

Ако търсите изгоден потребителски заем, следните съвети ще ви бъдат от полза:

1. Изберете изгоден заем

Има три вида потребителски заеми:

  • Първият вид е т.нар. стоков кредит. Това е отпуснат личен заем, който може да се използва за финансиране на конкретен проект (автомобил, мотоциклет, мебели и др.). Средствата се освобождават само за този вид покупка. Вземате заем, като знаете лихвите, продължителността и размера на месечните си вноски;
  • Вторият вид е нецелеви личен заем, който работи, подобно на първия вид, с изключение на това, че не е нужно да оправдавате използването на средствата. Револвиращата линия предоставя на кредитополучателя обща сума пари, от която може да тегли под формата на кредитен лимит. Той ще изплати само сумата, която избере да вземе назаем. Револвиращите кредити са с променлива лихва и с минимално месечно изплащане, което можете да решите да промените. Бъдете внимателни, по закон заемодателят трябва систематично да ви предлага оферта с график за погасителен план и за подновяване.

2. Проучете пазара

За да вземете изгоден потребителски заем, първо, проучете пазара. Консултирайте се с вашия банкер, за да разберете кредитните му изисквания. След това проучете конкурентни фирми и сравнете условията. Бъдете внимателни, тъй като този пазар е много конкурентен и банките редовно променят офертите си.

3. Избягвайте санкции за предплащане

Ако разполагате с приток на пари, можете да изплатите част от потребителския си заем по всяко време, за да намалите общата сума на лихвите. За да избегнете плащането на тези санкции, бъдете разумни: изплатете по-малко от прага на задействане.

4. Договаряне на таксите

Дори ако това не е системна практика, вашата институция може да ви начисли такса за кандидатстване. Преговаряйте, като обясните, че конкуренцията ви предлага по-добри условия. Това би трябвало да накара вашия съветник да отстъпи.

5. Увеличете месечните си плащания

За да спестите пари: увеличете месечните си плащания и изплатете заема в срок, по-малък от шест месеца. Бъдете внимателни, защото банката може да има допълнителни условия или да изисква поръчител.

Какво още трябва да знаете?

Заемът е мощен инструмент за изграждане на вашето финансово благополучие. Въпреки че има потенциални клопки, като поемане на дълг, който не можете да изплатите, има и много налични ресурси, които да ви помогнат да идентифицирате правилните кредитни продукти за вашата ситуация и да вземете най-изгоден заем за вас. Когато започнете да изграждате кредитната си история, важно е да наблюдавате кредитния си отчет. Надеждна помощ, като кредитно консултиране, винаги е на разположение, ако имате нужда от нея.

Настоящата статия не съдържа професионални съвети и не взима предвид специфични за Вас обстоятелства. При необходимост от професионален съвет се обърнете към специалист