0

О бновяването на повърхностния слой на кожата е важно за цялостно ѝ ревитализиране. В ежедневните процедури влиза скраб за тяло, за да премахне замърсяванията и мъртвите клетки, водещи до запушване на порите и поява на несъвършенства. Какво е скраб за тяло и защо да включим такъв в ритуала за красота, вижте в следващите редове.

Кадифена кожа с ексфолиант за тяло

Всекидневно кожата ни губи по 500 млн. клетки. Невидими с просто око, те остават върху тялото под формата на микрочастици, подобни на прах. Повечето от тях се отмиват по време на душ, но има и такива, които остават върху тялото и са предпоставка за запушване на порите. Употребата на скраб за тяло като The Body Shop Shea Exfoliating Sugar Body Scrub предотвратява това нежелано действие. Попадащите върху тялото замърсявания проникват в порите и се превръщат в комедони и черни точки. При склонна към възпаления кожа могат се проявят и под формата на акне, да блокират фоликулите и да бъдат предпоставка за врастнали косми.

Стигаме до нуждата от продукт, помагащ да се справим с тези несъвършенства и разяснение на въпроса как се използва скраб за тяло. Той действа на принципа на душ гел. Прилага се директно върху влажна кожа с масажни движения, а микрочастиците от захар, сол, кафе или кайсиеви костилки предлагат нежно ексфолиране. Всеки скраб за тяло от следния каталог https://makeup.bg/brand/433901/ е базиран на една от изброените съставки. Именно те осигуряват старателно проникване в порите и тяхното почистване от замърсяване, себум и мъртви кожни клетки. Масажът с кръгови движения освобождава врасналите косми и стимулира кръвообращението. Благодарение на тези процеси се задейства регенерация на кожата и тя придобива кадифен, мек и гладък вид. 

Най-добрите скрабове за тяло

Този тип ексфолиант за тяло може да изненада потребителите с допълнителни качества. На makeup.bg са налични скрабове за тяло допринасящи за разрешаване на различни несъвършенства и подобряване състоянието на кожата:

  • Fitness Nuts е стягащ скраб за тяло от марката Beauty Jar. Формулиран с кафява захар и масло от какао, той почиства излишния себум. Връща стегнатия вид на кожата, като стимулира производството на колаген чрез насищане с мастни киселини;
  • 31 Herbs Oil Salt Body Scrub е италиански продукт, който не просто почиства мъртви кожни клетки със солни частици. Той действа релаксиращо и детоксикиращо върху цялото тяло с микс от 31 билкови масла;
  • Anti-Age Talasso-Scrub от Collistar е скраб за тяло с противостареещи свойства. Той обновява и ексфолира с морска сол и изравнява тена от възрастови петна с витамин C и алфа хидрокси киселини;
  • Ефективни са и кофеиновите скрабове като Mokosh Cosmetics Body Salt Scrub Coffee & Orange. Той се бори с целулита, чрез антиоксидантните и стимулиращи микроциркулацията свойства на мляно кафе и етерично масло от портокал.

Изберете скраб за тяло и го оставете да поглези кожата, за да я направи съвършена.