0

Б езупречната кожа не е лукс, а стандарт в XXI век. Социалните мрежи и медиите ни заливат с красиви лица на знаменитости, арт персони, модни гурута и блогъри. И ако за някои това причинява комплекси, за други е еталон, на който да подражават. Денят на всяко съвременно момиче е изпълнен с множество задачи. Често пренебрегваме кожата си и грижата за нея. Това обаче не остава ненаказано и досадните лунички, петната, пъпките и зачервяванията не закъсняват, за да ни напомнят, че трябва да отдадем нужното внимание на себе си. Лазерните процедури за отстраняване на пигментациите и съдовата мрежа са скъпи и болезнени. За ежедневието или за празничен повод можем да създадем перфектния грим с коректор за лице. Всякакви петна и тъмни кръгове, пъпчици и зачервявания ще бъдат заличени. Основните видове коректор са течен, кремообразен и стик. 

Всяко несъвършенство изисква точния коректор

Течният коректор е универсален, отлично хидратира. Но ако прекалим с наслояването, ще се натрупа в гънките. Добрата новина е, че може да се смесва с основа за грим. Подходящ е за всички типове кожа, с изключение на най-сухата. Прикрива големи участъци от петна и разширените пори. Добър е като коректор за очи. Другият вид е стик коректор. Нанася се локално върху пъпки или петна. Покрива чудесно, ала не е подходящ за бръчки и за зоната под очите. Консистенцията не бива да се наслоява прекалено, тъй като може да запуши порите и влоши състоянието при проблемна кожа. Друг основен вид е познатият кремообразен коректор. Той е подходящ за нанасяне върху бръчки и тъмни кръгове. Матира мазния блясък. Плътен е и добре пигментиран. В сайта на онлайн магазин MAKEUP един от най-често поръчваните продукти е коректор Мейбълин. 

Топ 8 класация за най-добър коректор за лице

Коректор за лице Tarte Cosmetics Shape Tape е бестселърът на 2021 година. Прави кожата съвършена. Маскира пъпки, разширени пори и зачервявания. Масла от карите, манго и екстракт от женско биле подхранват. 

Стикът Fenty Beauty Match Stix Matte е шедьовърът на Риана. Универсален е за коректор и контуриране. Адаптира се към тона и се слива с кожата. Остава на място през целия ден.

Коректор за лице ViSTUDIO Perfect Complexion минимизира зачервяванията и тъмните кръгове. Маскира разширените пори и изглажда. Прави лицето копринено, без пигментни петна и лунички. Озарява кожата.

Водоустойчив коректор за лице Artdeco разкрасява с отразяващи пигменти. Идеален е при дъжд, жега или студ. Скрива мазния блясък и хидратира. Заменя тъмните кръгове, бръчките и несъвършенствата с равен тон. 

Околоочен коректор Maybelline Anti-Age Eraser Eye намалява тъмните кръгове под очите, заради съдържанието на халоксил. Подмладява с екстракт от годжи бери. Дунапренен апликатор перфектно разпределя декоративния продукт по цялата повърхност на избраната област. Него и останалите продукти на марката можете да откриете на https://makeup.bg/brand/29159/.

Коректор за лице Nabla Close-Up е машина за камуфлаж на обриви, зачервяване, пигментации, съдова мрежа и тъмни кръгове около очите. Производителят предлага пълна палитра с цветове, сред които всеки ще открие за своя тон кожа.

Коректор за пигментни петна Doctor Babor прикрива проблемните участъци и избелва съществуващата пигментация. Екзополизахарид понижава производството на меланин. Укрепващото действие се дължи на витамин Е.

Изсветляващият Pupa Active Light е коректор за тъмни кръгове под очите минимизира ги след безсънна нощ. Phyto Complex заличава мимически линии, неравномерен тон и др. За хора с чувствителна, алергична или акнеична кожа.

При избор на коректор за лице трябва да се търси по-светъл цвят от тона на кожата. За отличното разпределение и естествен вид преди нанасянето му лицето се овлажнява с хидратиращ крем. Зоната под очите е деликатна и не бива да се разтяга. Там всеки околоочен коректор се нанася с особено внимание. Навсякъде коректорът трябва да е разпределен на тънък слой с пръсти или четка, за да няма ивици. За да покрием по-плътно петната, след като продукта изсъхне нанасяме пудра. Използването на добър коректор коренно променя визията. Те обикновено се предлагат в един универсален или няколко различни нюанса. Изборът на правилния цвят изисква кратък тест върху челото или брадичката.