0

М оже би помните как цяла зима най-големият шоурум за килими на Балканите рекламираше с гръм и трясък, че ликвидира своите наличности и затваря завинаги. Това предизвика невиждан интерес у ценителите на домашния уют. Хиляди от тях се впускаха да избират най-подходящите килими според техните нужди. И така до 18.04.2022г., когато Килим World врътна ключа и всичко приключи. Който купил, купил…

Магазинът беше затворен месеци наред, но сега виждаме, че отново има движение в него. След бърза проверка разбираме, че Килим World има нов собственик. Оказва се, че има огромен интерес и почит към това, което в Килим World правят и начина, по който го правят.

Любовта към килимите, отношението към работата, обслужването на клиентите, личният подход на консултантите, огромният избор от видове, размери, произход и цени на килими ги прави ненадминати в това, което правят. Това са само част от нещата, които обясняват адмирациите, симпатиите и подкрепата, които те получават от своите Клиенти и Приятели. Има човек, който много цени килимарското изкуство и нивото, до което Килим World е стигнал, че не приема идеята да няма повече подобен феномен на българския пазар и решава да продължи историята на единствения подобен шоурум у нас. Тук трябва да споменем, че той е българин, за разлика от досегашния. С идването на новия собственик се вижда и промяната – нови лого, слоган и цветове, преобразуван магазин, нови колекции и нова категория продукти – машинни килими.

Килим World

Какво Ви вдъхнови да запазите всички тези красоти тук, в България?

Казват, че човек оценя какво е имал, чак когато го загуби. А ние не искахме да се стига до там. Килимарството е един от първите артефакти на човечеството. Това е вековна, но за съжаление изчезваща традиция, изкуство, занаят или както искате го наречете.

Страстта към качествените и истински килими не е само при нас, тя присъства у много хора в България и успешната ликвидацията на стария магазин потвърди това. Усещането, което истинският килим придава у дома, не може да се постигне с никой друг домашен аксесоар. Килим World даде възможност на много хора да открият и оценят това усещане.

Беше крайно време да има такъв шоурум и в България. Нека има от къде хората да си позволят луксозен килим на ниска цена. Това което, старият собственик изгради не бива да се губи, а да остане колкото може по-дълго тук. Има и други причини зад това решение - многото останали килими, които могат да се продават евтино, добрата репутация, огромния интерес към този тип килими и др.

Килим Уърлд ще бъде ли същият?

Килим Уърлд винаги ще бъде това което е бил, защото идеологията им е уникална. Не случайно доминират на европейския пазар вече десетилетия. Сега ситуацията е деликатна. Виждате какви са времената….пандемии, кризи, инфлация... За момента продължаваме оттам, до където старият собственик е стигнал. Той създаде висок стандарт, добър имидж и доверие у хората. Трябва да продължим да ги поддържаме и оправдаваме, и не само, трябва да надграждаме и развиваме.

Килим World

Какви промени да очакваме?

Ръчните килими са труднодостъпен лукс. Ще се опитаме да направим този лукс леснодостъпен като запазим начина на ценообразуване, за да останат килимите достъпни за всеки. Има много налични килими от ликвидацията. Ще се опитаме да запазим техните цени, въпреки че всичко поскъпва и ще е трудно. Освен тях, има и много нови килими, нови колекции. До сега се предлагаха предимно ръчни килими, но вече предлагаме и голям избор от качествени машинни килими на много ниски цени.

Ще продължим да предлагаме най-ниските цени в Европа. Ще пускаме различни промоции и намаления. Хората просто трябва да издебнат момента за своя килим на промоционална цена. За сега няма да местим магазина, остава на същото място. Интернет магазинът също остава същият – www.kilimworld.bg.

Разбира се, ще има промени, но те няма да са внезапни и кардинални. Ще следваме идеологията на основателите, която е да предлагаме висококачествени продукти на достъпни цени. Това е много специфичен бизнес и предизвикателството е голямо. Искаме Килим World да продължи да радва, своите Клиенти и Приятели с несравнимо обслужване и безпрецедентни цени.

Казвате, че предизвикателството е голямо. Защо е така?

Оказва се, че най-трудната задача е снабдяването с красивите и ценни ръчни килими на достъпни цени. Този занаят умира, произвеждат се все по-малко такива килими. Знаете, че Меката на Персийските килими е Иран, а страната е с наложено ембарго и това прави търговията с тях трудна. Производството на ръчни Модерни килими е много малко и трудно се намират. Трябва да отбележим и постоянно нарастващите цени на суровини, транспорт, труд и др. Цените на истинските килими никога няма да бъдат като досега. Всички възползвали се от ликвидацията трябва да бъдат щастливи от възможността, която са имали и са се възползвали.

Можете да откриете новият Килим World на бул. Андрей Ляпчев 72, Младост 2, София

Тел.: 0876 699 566

Работно време: Понеделник – Събота: 10:00 ч. – 19:00 ч.; Неделя: Почивен ден