0

В се по-предпочитани за реновиране на домовете са екологичните решения, които се характеризират със значително по-голяма трайност и са насочени към опазване на околната среда.

Тези промени са все по-достъпни, а в комбинация и с това много устойчиви, поради което се популяризират значително. Вижте някои съвети за избор на екологични решения за вашия дом от екипа на онлайн магазин https://www.ikea.bg/.

Избор на обзавеждане от еко материали

Много производители са насочени към устойчивото и екологичното производство с мисия за опазване на природата за бъдещите поколения. Тези тенденции се наблюдават и при избора на потребителите.

Все по-често в различните домове присъстват активно мебелите, аксесоари и принадлежности, изработени от биоразградими и рециклируеми материали. Естествени такива, като масивно дърво, преработена дървесина, памук, бамбук, коноп са сред най-често срещаните. Те се характеризират с някои ключови предимства:

  • защита на околната среда – еко материалите са биоразградими и рециклируеми, за обработката им се отделят много по-малко вредни вещества, а производството на такива мебели помага за опазването на околната среда. Много производители разработват политики за усъвършенстване на производствените процеси и намаляване на вредното влияние, което оказват върху качеството на въздуха, водите и почвите;
  • дълготрайност и издръжливост във времето – освен с естетичен и стилен вид, те се характеризират и с някои ключови предимства, като износоустойчивост, дълготрайност и издръжливост във времето. Този тип обзавеждане е проектирано да издържа по-дълго във времето и да запази функционалността си. С него ще спестите средства в дългосрочен план
  • високо качество – влагането на биоразградими материали и усъвършенстването на производствените процеси водят до създаването на висококачествени модули.

Това са основните предимства на екологичните мебели, аксесоари и принадлежности, които да използвате при реновирането на помещенията. Те са подходящи за създаването на стилен, траен и елегантен интериорен дизайн.

Използване на енергоспестяващи технологии

Освен за обзавеждането, трябва да помислите и за електроуредите, които използвате у дома. Използването на възобновяеми източници на енергия, намалената зависимост и употреба на изчерпаеми горива, които влияят на качеството на въздуха, ще понижи вредните емисии и неблагоприятното влияние върху околната среда.

Изборът на енергоефективни уреди и осветление също са много важни за екологичната насоченост на вашия дом. Препоръчително е да избирате уреди, чийто енергиен клас е по-висок, като A, A+, A++, A++. При тези енергийни класове консумацията на електроенергия е минимална.

LED технологиите също са отличен метод за намаляване на разхода за потребление на ток.

Освен това, използването на енергията на зелени източници, като слънцето, водата и вятъра, както и закупуването на енергоефективни уреди, може дори да ви спести финансови средства в дългосрочен план.