0

Д а предадете колата си за скрап, за да бъде рециклирана и преработена, а материалите от нея използвани за повторна употреба, е зряло, екологично обмислено, отговорно за човека и природата решение.

По този начин щадите планетата от замърсяване, от допълнително третиране на почвата в търсене на руда за изработка на желязо и проявявате високоотговорен граждански дълг, както към себе си, така и към поколенията след Вас.

Какво се случва с непотребните автомобили?! Стоят някъде, където освен че заемат и без друго оскъдните места за паркиране, гният, събират прах и вода, ръждясват - с две думи - замърсяват природата. Нарушават екологичния баланс.

Това неприятно за екологията поведение създава предпоставка за повишаването на финни прахови частици, замърсяването на въздуха, водата, почвата и застрашава екосистемата. И, всички ние, страдаме от това.

Защото не може да се разчита металните отпадъци да се разграждат в почвата, на сметището или другаде. Единственият начин за справяне с такова замърсяване е рециклирането им и подготовката на желязото за преработка и повторната му употреба.

По този начин, не само се предпазва екосистемата от на практика, неразградим отпадък, но и се спестяват ресурсите, които, иначе, биха били извлечени от земната кора, за да се произведе желязото.

Желязото е най-употребяваният метал, като заема 95% от световния добив на метали. Ето защо, отговорното отношение на всеки един от нас, който вместо да замърсява природата с излезли от употреба моторни превозни средства, проявява висок граждански дълг и предава остарялата си кола за рециклиране, спасява екосистемата, запазва екологичния баланс и предприема първата стъпка към намаляването на вредните емисии.

Екометал инженеринг ЕООД купува коли за скрап в цяла България, като заплаща най-високата цена за автоскрап в страната, осигурява безплатен транспорт за извозването на колите от адрес на клиента, издава удостоверение за дерегистрация на колите, с което бързо и лесно се отписва колата от КАТ и се снема от отчет в Общината.