0

В дигиталната ера, в която функционира почти всяка дейност, достъпът до стабилен и бърз интернет става все по-значим за компаниите. Подходящият хостинг на данните и уеб ресурсите може да определи успеха на един онлайн бизнес, споделят експертите от Neterra Telecommunications. Поради това се влагат все повече усилия в търсене на нови възможности.

В тази статия ще разгледаме една от алтернативите на стандартния хостинг – колокацията и защо е добре да изберете тази услуга.

Какво представлява колокацията?

Когато става дума за управление на уеб ресурси и приложения, изборът на подходящо място, където да се съхраняват данните и да се изпълняват приложенията, е от ключово значение. Все повече компании избират услугата "колокация", но защо?

Колокацията е разполагане на собствена хардуерна техника - сървъри, устройства за съхранение и други, в център за данни, но не е просто "наемане на място", а предлага редица предимства и допълнителни услуги, които я правят толкова привлекателна.

Това е ключова услуга, предлагаща комбинация от надеждност, сигурност и производителност. За бизнесите, търсещи максимален контрол, ефективност и защита за своите уеб ресурси, тя се явява най-оптималното решение.

Кои са ключовите различия между колокация и обикновен хостинг?

Ето в какво се изразяват ключовите различия между две от най-популярните решения за хостинг:

  • собственост на оборудването – при колокацията бизнесът използва своя собствен сървър, докато при стандартния хостинг "наема" част от сървъра на доставчика;
  • гъвкавост – предоставя по-голяма гъвкавост, тъй като компанията може да избере и модифицира своето оборудване според нуждите си;
  • цена – въпреки че първоначалните разходи за колокация обикновено са по-високи поради закупуването на сървър, дългосрочната такса за услугата често се оказва по-изгодна;
  • сигурност – колокационните центрове обикновено предлагат по-високо ниво на защита, както физическа, така и виртуална.

Изборът между едната или другата опция зависи от конкретните нужди. Докато колокацията предоставя по-голям контрол, гъвкавост и сигурност, стандартният хостинг е бързо и лесно решение за тези, които не искат да се занимават със собствено оборудване.

Защо да изберете колокация за хостинг?

Тя се откроява като един от най-привлекателните и функционални варианти. Но какво получавате при избор?

     1. Управление

         Центровете разполагат с опитен персонал, който може да помогне на компанията да управлява своето оборудване и данни. Това ще ви освободи от тези задължения и ще ви позволи да се съсредоточи върху своя основен бизнес.

     2. Сигурна работа

         Също така, предоставя се непрекъснато електрозахранване и охлаждане, което гарантира, че сървърите ще работят без проблеми денонощно.

     3. Бърза интернет връзка

         Повечето колокационни мрежи предлагат високоскоростни връзки, което гарантира бърз трафик към вашия домейн.

     4. Физически контрол

         Там имат строги мерки за сигурност, включително видеонаблюдение, охрана и контролиран достъп.

     5. Техническа поддръжка

         Ако имате проблем със сървъра си, екипът на центъра ще ви помогне да го разрешите бързо.

     6. Обосновани разходи

         Може да наемете само толкова място, колкото ви е необходимо. Това означава, че не трябва да инвестирате в прекомерно оборудване, което не се използва.

Колокацията е перфектното решение за тези бизнеси, които искат да имат пълен контрол върху онлайн присъствието на сайта или услугата, като същевременно се възползват от предимствата на професионален център за данни. Ако търсите именно това – заслужава си да разгледате тази опция.