0

„Булминт“ е корпоративна група с безупречна репутация в своята почти 20-годишна история, уважавана от партньори и клиенти по цял свят, желан работодател с изрядна финансова история и възходящо развитие.  

Постигнатият от нас успех ни подреди на 150-о място в една от класациите на най-големите български компании. През следващата година, по данни до момента, очакваме да сме в Топ 30 на същата класация – солидна позиция и завиден резултат, зад които стои единен и амбициозен екип от професионалисти. 

Изхождайки от позицията на сериозна компания, „Булминт“ не реагира на поредица от фалшиви новини. 

Тъй като нямаше истина в нито едно от твърденията, а и тези т.нар. „новини“ не бяха отразени от медиите, подписали Етичния кодекс на българските медии, сметнахме, че няма причина да излизаме с позиция за нещо, което никога не се е случило и няма да се случи. 

Липсата на реакция от наша страна явно мотивира анонимните автори и техните анонимни източници да продължат да публикуват фалшива информация. 

От уважение към нашите партньори, клиенти, служители и приятели ние решихме, че този път няма да оставим безнаказан този акт на непровокирана агресия и зложелателство.  

Приемаме липсата на истинност и в последната фалшива новина като пореден опит за очерняне на репутацията ни с обиди и клевети, целящи да повлияят негативно върху дейността и имиджа на „Булминт“.  

Изключително злонамерената последователност при тиражиране на невярната информация ни помогна да открием законовите основания да предприемем сериозни действия и да се обърнем към съответните институции. 

Бихме препоръчали на медиите, които пишат подобни новини, да проверяват достоверността на информацията.

Искаме да Ви уверим, че ще продължаваме да работим, както досега, по всички проекти и с всички партньори, доставчици и клиенти. Ще продължим да Ви предлагаме продукти с високо качество в нашите шоуруми в София и Пловдив, онлайн и по целия свят.