0

В 21-и век производителността на работната среда зависи от състоянието на техниката. Освен да разполагате с качествени офис аксесоари обаче, от OK Office напомнят, че използването на ресурсите също са ключов критерий. Ефективното използване и настройка на офис техниката може значително да подобри продуктивността и удобството по време на работните процеси, коментират от онлайн магазин OK Office.

Съвети от OK Office за оптимизиране на работните процеси

От онлайн магазин OK Office споделят следните насоки, чрез които може да постигнете оптимизирането, от което се нуждаете:

1. Компютър и периферия
Уверете се, че компютърът ви е настроен и обновен с последните софтуерни актуализации и антивирусна защита. Не забравяйте да организирате работния плот и да подредите периферията, като клавиатура, мишка, монитор, по начин, който е удобен за вас и намалява напрежението върху тялото. Един от основните фактори за намалената производителност в офис среда, е умората на очите вследствие от дълъг престой пред компютъра, лаптопа или таблета. Намалете яркостта и контраста на монитора.

2. Принтер
Изберете оптималната резолюция на принтиране, която да отговаря на вашите нужди. По-високата резолюция може да бъде полезна за детайлните документи, но може да отнема повече време за печат. Използвайте двустранно принтиране, когато е възможно, за да спестите хартия и други консумативи, като мастило или тонер. Не забравяйте да осигурите качествена поддръжка на принтера, за да избегнете нужда от ремонт.

3. Мрежови устройства
Защитете безжичната мрежа с парола и криптиране, за да предотвратите неоторизиран достъп до вашата мрежа и данни. Актуализирайте мрежовите устройства, като комутаторите, с най-новия софтуер, за да се подобри сигурността и функционалността.

От OK Office ви напомнят, че когато работите с различни устройства, те изискват правилна и редовна поддръжка, което освен да оптимизира вашия процес на работа, ще намали вероятността от повреди. Използвайте повече смарт устройства, защото те осигуряват интеграция към висока производителност с по-малко усилия.

Важно ли е качеството на консумативите за функционалността?

От OK Office споделят за ролята на качествените консумативи. Ако искате вашата офисна дейност да поддържа висока производителност, трябва да осигурите качествени консумативи на своите принтиращи устройства. Висококачествената хартия и тонер, предназначени за конкретния вид принтер, могат да удължат експлоатационния живот на техниката, като значително намаляват необходимостта от ремонти.